Hvad kostede corona økonomisk for OB?

2020 var ikke et normalt år på mange parametre. Coronavirusset satte sit præg på verdenen siden midten af marts – og det betød mange forandringer.

Blandt andet blev en af de vigtige indtægtskilderne for klubberne i Superligaen fjernet, da tilskuere ikke længere måtte komme på stadion.

Omsætningen steg markant i OB, mens årets resultat faldt med et næsten tilsvarende beløb.

Øget omsætning på 25 millioner kroner i OB

De manglende tilskuere har naturligvis også sat sit aftryk på regnskaberne rundt om i klubberne. Blandt andet har F.C. København tabt 328 millioner kroner i nettoomsætning i det seneste regnskab kontra det forrige.

Det står i skærende kontrast til OB. Faktisk kan odenseanerne, der fremviser regnskaber via Odense Sport & Event berette om en fremgang på 25 millioner kroner i omsætning fra 58 millioner kroner i 2019 til 83 millioner kroner i 2020. Det skriver fodboldøkonom Steen Houman på sin hjemmeside.

OB havde en fremgang på 25 millioner kroner i omsætning i 2020. Grafik: steenhouman.com

Til sammenligning tabte en klub som AaB 39 millioner kroner i omsætning fra 100 (2019) til 61 (2020).

Samlet set har klubberne i de to bedste rækker i Danmark tabt 323 millioner kroner i omsætning.

Årets resultat siger noget andet…

Årets resultat ser imidlertid ikke lige så pænt ud i OB. I 2020 tabte fynboerne 27 millioner kroner, kun overgået af F.C. København, som tabte 229 millioner kroner, mens superligaoprykkerne fra Silkeborg har et overskud på 17 millioner kroner.

… men fynboerne tabte 27 millioner kroner på bundlinjen i det seneste regnskabsår. Grafik: steenhouman.com

Leave a Reply Cancel reply